Op adem komen

Op adem komen: een ééndaagse training

De afgelopen maanden zijn niet zo maar aan ons voorbij gegaan. Er is veel gebeurd en er is veel niet gebeurd. In beide gevallen kunnen we gemakkelijk ‘in de stress’ raken. Dat heeft onmiddellijk effect op onze adem. Andersom is ook waar, wanneer er iets verandert in onze adem ligt stress op de loer.

Van nature hebben we behoefte aan ruimte. Ruimte om te bewegen. Dus ook ruimte om te ademen, opdat het middenrif weer kan bewegen zoals het bedoeld is.

Vandaar de titel ‘op adem komen’.

Het is alsof je de adem lange tijd hebt vastgehouden en het nu even loslaat. Dit gebeurt ons per moment maar ook over een dag of drie maanden of een deel van ons leven.

Veelal is het loslaten een leeglopen, zuchten,  met als eindresultaat ‘slap’. Wij denken dan dat we ontspannen zijn.

Het is een groot cadeau om weer te kunnen ademen als vroeger, moeiteloos. Niet meer doen dan nodig. In deze sessie gaat het niet om heel moeilijke of heel bijzondere oefeningen die een grote belofte inhouden. Daar is niets verkeerd aan. Echter van belang is dat je eerst kunt ademen als van nature en dan, als je dat nog zou willen, ermee kunt gaan spelen middels allerlei oefeningen.

Het is het fundament van ons bestaan

De achtergrond van deze sessies zijn krijgskunsten, waar ik me zo’n 50 jaar mee bezig hou en de methode Balfoort van Bram Balfoort met wie ik samen heb gewerkt in de laatste jaren van zijn leven, beiden gericht op het herstellen van een natuurlijke adembeweging.

Ik kan mij voorstellen dat dit een thema is voor veel mensen en dus ook teams, afdelingen en organisaties. Voel je dan ook van harte welkom om contact op te nemen en te kijken naar wat er mogelijk is.

Mijn wens om dit te doen komt voort uit mijn levenslange passie voor het thema ademen.
Het is het fundament van ons bestaan.

aikido_CT-02_Aalt-Aalten_Aiki-aanpak-Aikido-management-trainingen

Interesse in een training volgens de Aiki Aanpak?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.